Metsän kutsu 
Metsälenkeistä päiväretkiin

Käytiin nuorisoni kanssa päiväretkellä Sipoonkorvessa. Näytin heille vähemmän ruuhkaisen puolen Sipoonkorpea ja oltiin asianmukaisesti varauduttu helteiseen retkeen, useammalla vesipullolla repussa.

Päätin liikuttaa itseäni päiväretkellä retkipaikka-sovelluksen sivistämänä jossain lähellä. Löysinkin mielenkiintoisen erilaisen kohteen: Suomiehen luontopolku Hyvinkäällä. Nimi on siitä hauska, että mielikuva jonka se antaa, ei vastaa alkuunkaan sitä, mitä siellä on vastassa.

Kävin "sunnuntai-bromenadilla" ja kuvittelin heti alkujaan tulevani itselleni tuttuun metsään, mutta vaan uudesta suunnasta ja sillä tiedolla navigoin mielessäni oikeaan suuntaan.

Hitsi vieköön! Ei tarvitse käydä kuin kuuntelemassa yhden reppureissaajan kertomuksia kirjastoluennolla, kun jo alkaa jalkapohjissa nipistellä ja olkapäitä kutkutella. Jalat kaipaa vaelluskenkiä ja olkapäät repun olkahihnojen tukevaa kosketusta. Persauskin puutuu pelkästä satulan muistosta viime kesältä ja silti mietin kaihoisasti sitä kaikkea....

Sänkipellon rytmin saattoi melkein ihan kuulla korvissaan....kyllä, minulla on integroidut ääniefektit silmistä korviin, kun painelen maastossa.

Päätettiin ystävän ja karvaisen ystävänsä kanssa keittää kahvit Högberget-kalliolla. Retkikeitin, kahvia ja lisälämmikettä reppuun ja ei kun menoksi. Missä sitä mielummin nauttisikaan kupin kuumaa kuin korkealla kalliolla?!

Sinnehän sitä marssittiin, Marskin majalle. Pikku pakkanen, hitunen lunta maassa ja paljon aurinkoa taivaalla.