Metsän kutsu 
Metsälenkeistä päiväretkiin

Olin viikkoja sitten tilannut juuri tälle nimenomaiselle sunnuntairetkelle aurinkoista ja sitä todellakin saatiin (ihan lämpöennätysten kera) keskellä lokakuista syksyä. Olin iloisessa joukossa, itse aikaisemminkin vierailemallani Suomiehen luontopolulla päiväretkellä.

Syksyllä on aika vähän summailla mennyttä kesää, nautiskella viimeisistä lämpimistä ja tehdä säätöjä terveyttä ylläpitäviin asioihin. Juttelin ystäväni kanssa tehdyistä reissuista ja tajusin kuinka paljon olenkaan ehtinyt nauttia erilaisia reppureissuja, vain tarttumalla tilaisuuteen ja liikuttamalla itseäni kävellen ja/tai pyöräillen.

Hippasilla-leikki luonnon kanssa, on välillä sitäkin, että luonto on heittänyt eteen sateisemman säähaasteensa ja "se toinen luonto" osaltaan fyysisen haasteensa. Mieli hyppää ruutua ja arpoo entten tentten, olisiko nyt aika elefanttimarssille, kuurupiilolle vaiko jo ihan vettä kengässä?

Hetken mielijohteesta tehty päätös, voi usein johtaa yllättävään elämykseen, jota et koskaan (villeimmälläkään mielikuvituksella), voisi mielessäsi odottaa tapahtuvaksi. Nyt koimme yllätyksen, jota emme tosiaankaan olisi osanneet kuvitella kokevamme, keskellä kansallispuistoa!

Olin illalla tehnyt aamupalaleivät, pakannut juomavettä reppuun ja ladannut kamerankin valmiiksi. Aamulla heräsin ajoissa, eikä tarvinnut kuin keittää kahvia termariin, napata kamat kasaan ja sujahtaa työpaikkaliikenteen sekaan. Keula kohti Nurmijärveä, radio pois päältä johdattelemasta vääränlaiseen tunnelmaan ja jarrupoljin pohjaan oikeassa...

Käytiin nuorisoni kanssa päiväretkellä Sipoonkorvessa. Näytin heille vähemmän ruuhkaisen puolen Sipoonkorpea ja oltiin asianmukaisesti varauduttu helteiseen retkeen, useammalla vesipullolla repussa.

Päätin liikuttaa itseäni päiväretkellä retkipaikka-sovelluksen sivistämänä jossain lähellä. Löysinkin mielenkiintoisen erilaisen kohteen: Suomiehen luontopolku Hyvinkäällä. Nimi on siitä hauska, että mielikuva jonka se antaa, ei vastaa alkuunkaan sitä, mitä siellä on vastassa.

Kävin "sunnuntai-bromenadilla" ja kuvittelin heti alkujaan tulevani itselleni tuttuun metsään, mutta vaan uudesta suunnasta ja sillä tiedolla navigoin mielessäni oikeaan suuntaan.