Ajankohtaisuuksia
merkittäviä päiviä juhannuksesta jouluun sekä auringosta sateeseen

Aamulla herätessä reissuunlähtöpäivänä ulkona on märkää, taivas harmaana ja vettä vihmoo tasaista tahtia taivaalta.

Nyt en aio kertoa mitään reissuopastarinaa, en mainosta, moiti enkä kehuskele. Mietiskelenpä tässä vaan omiani, kesälomareissun tiimoilta helteisellä Kreetalla.

Vietin juhannukseni saaressa, perheeni miesvoittoisessa seurassa, kauniin kimaltelevan veden äärellä, auringonpaisteesta nauttien ja linnunlaulun ympäröimänä.

Lähdin kamerani kanssa pyöräretkelle ihanan raikkaaseen ja sateen huuhtelemaan luontoon.

Heräsin aamulla linnunlauluun ja mukavan raikkaan kesäilman tuulahdukseen pikkuisen tuuletusikkunan raosta. Siitä on suunnilleen vuosi, kun viimeksi olen niin voinut herätä.

Mielikuvitukseni ei pidä paineesta, eikä luova mieleni pakottamisesta. Siksi odotan rauhassa oikeaa tunnetta vaikka vähän pidempääkin, ennenkuin sallin itseni avata keskeneräisiä ajatuksiani näkyviksi. Kesän tulo, riittävä aika ja metsään pääsy ovat ihan avainasemassa luovuuteni pulppuamiseen.

Elämäntapojeni kalibrointi ja hienosäätö astetta terveellisempään suuntaan, ovat vaatineet vähän keskittymistäni viimeaikoina, siitä viimeaikainen hiljaiselonikin.

Olen oppinut sulkemaan häiriötekijöitä mielestäni ja nautin usein hiljaisuudesta, joka ei oikeasti ole edes hiljaisuutta. On eduksi osata sulkea ulkopuoliset äänet mielestään, jos ne häiritsevät keskittymiskykyä. Sivuhuomautuksena voisin mainita, että kun lähipiirissä pyörii perisuomalaisen ristiriitaisesti "puhumaton, viisaasti vaikeneva ääneen...