Ajankohtaisuuksia
merkittäviä päiviä juhannuksesta jouluun sekä auringosta sateeseen

Elämäntapojeni kalibrointi ja hienosäätö astetta terveellisempään suuntaan, ovat vaatineet vähän keskittymistäni viimeaikoina, siitä viimeaikainen hiljaiselonikin.

Olen oppinut sulkemaan häiriötekijöitä mielestäni ja nautin usein hiljaisuudesta, joka ei oikeasti ole edes hiljaisuutta. On eduksi osata sulkea ulkopuoliset äänet mielestään, jos ne häiritsevät keskittymiskykyä. Sivuhuomautuksena voisin mainita, että kun lähipiirissä pyörii perisuomalaisen ristiriitaisesti "puhumaton, viisaasti vaikeneva ääneen...

Itsenäisyyspäivän valmistautuessa illan hämärään ja odotellessa linnan juhlia, päätin käydä ihailemassa auringonlaskua läheisen järven rannassa.

Menin luontokuvauskurssille, jossa jo esittelykierroksella huomasin painivani muita kevyemmässä sarjassa ja olevani kokemattomuuttani ihan vihertävä tumpelo valokuvaamiseni kanssa. Useimmat kurssikaverini olivat kuvailleet jo useamman vuoden ja kuuluivat mielestäni minua paljon raskaampaan sarjaan?!

Olen saanut innoituksen koluta mahdollisimman monta kaunista kansallispuistoamme ympäri Suomenmaata, kuin ikinä vain mahdollista, vointini sekä muidenkin mahdollisuuksieni mukaan. Monessa olen jo käynyt, mutta edessä on iloiseksi toiveekseni vielä sitäkin enemmän.

Aino ja Jean Sibeliuksen kotitalo, on tänä päivänä nähtävänä meille jälkipolville kuin suuren taiteilijan "auki jätetty arjen ikkuna". Sen näkeminen inhimillistää säveltäjäneroa itseään ja saa ymmärtämään, että kaikista suurinkin nerous, kumpuaa ihan sieltä ruohon juuresta käsin ja arjen kaikista väreistä.